Mini vacanta la Praga


Praga este oricand o destinatie la indemana celor care vor sa experimenteze un week-end incarcat de emotie, departe de casa. Odata ajuns aici vei vedea ca orasul ofera o multitudine de posibilitati de petrecere a timpului liber.

Praga a fost de-a lungul timpului, cetatea de scaun a regilor Boemiei, capitala Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana si a Cehoslovaciei, pentru ca in 1993 sa devina capitala republicii Cehe. Amprenta istoriei se regaseste in oras prin stilurile gotic, renascentist, baroc, Art Nouveau pentru ca Praga sa se imbogateasca, recent, cu cladiri indraznete precum Casa Dansatoare, o cladire nonconformista in toate sensurile cuvantului.
Experienta ceha poate incepe din cel mai vechi district al sau, "Stare Mesto" (Orasul Vechi) unde turistii pot admira ceasul de pe "Primaria Evreiasca", cu cifre ebraice.

Centrul vech
i este intotdeauna cel mai cautat de turisti pentru plimbarile linistite pe strazile pavate cu piatra cubica, pentru castelele si bisericile care te intampina cu portile deschise. Te poti caza la hotelul Mandarin Oriental amplasat chiar in centrul cartierului Mala Strana. Cele 99 de camere ale locatiei au fost proiectate de celebrul architect Kuhan Chew, cel care a realizat si designul interior al hotelului Burj Al Arab. O camera dubla costa la Mandarin Oriental aproximativ 270 $ pe noapte. Daca ti se face foame, afla ca Pravda este unul dintre cele mai bune restaurante din oras. Atmosfera, preparatele gustoase si servirea ireprosabila te vor convinge ca merita sa lasi 100 de dolari pentru un pranz in doi.

Daca ai nevoie de niste recomandari culinare, ei bine afla ca traditionalul medallion de porc umplut cu prune, iepurele in sos de usturoi si spanac cu galusti de cartof sunt printre preparatele cu cea mai mare trecere printre turisti.
Pentru cei pasionati de ispravile bravului soldat Svejk am putea recomanda beraria U Kalicha, pomenita in romanul lui Hasek. Si, daca vrei si putina istorie printre altele, afla ca renumita Café Slavia a fost construita in anul 1887. Dar, daca vrei sa gusti o ceasca de cafea fierbinte trebuie sa te trezesti dis de dimineata. Numai asa vei reusi sa prinzi o masa libera acolo.

Cele mai potrivite amintiri pe care le poti lua acasa, din Praga sunt evident marionetele, papusile din lemn si berea (Budweiser Budvar sau Pilsner Urquell). Le vei gasi pe toate in magazinele strategic amplasate in spatele
Bisericii Tyn. Si daca seara vrei sa simti atmosfera cluburilor din Praga mergi in Duplex, unde Mick Jagger si-a sarbatorit aniversarea. Celor care prefera muzica jazz sau rock-ul si vor sa stea pana tarziu le recomandam o seara in Batalion. Praga este destinatia perfecta pentru cei care in week-end se pot urca in masina, pentru o experienta inedita. Dincolo de toate obiectivele pe care le poti vizita aici, ramane farmecul orasului si povestile pe care ti le pot spune localnicii seara tarziu, la un pahar de bere buna! De ce sa nu incerci si tu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu