Sinaia Forever - Sarbatoare Regala!


A fost Sinaia Forever. A XVI-a editie mai exact. Multa lume, voie buna, muzica de soi si gratare cat vezi cu ochii pe care cel putin sambata au sfarait incontinuu tot felul de bunatati. Orice poti spune despre Sinaia de anul acesta dar nu ca nu a stiut sa se distreze. Fie ca stateau la terase, ca isi oficiau casatorii pentru o zi, ca dadeau iama in bunatatile vandute mai peste tot, ca dansau in mijlocul strazii pe ritmurile indienilor sau ca au fredonat minute in sir melodiile preferate, toti cei veniti anul acesta la Sinaia au avut un singur lucru in comun: zambetul!



La orice pas intalneai zilele acestea oameni fericiti. La orice pas gaseai de la negustori amabili pana la petrecareti si curiosi, toti cu zambetul pe buze! Sinaia a reusit! Anul acesta a fost un oras al veseliei. Chiar daca numai pentru un week-end!


Una peste alta, distractia a inceput dis de dimineata. Parade cu masini de epoca, garda Regelui care a depus juramantul si care s-a si rugat pentru Rege si popor, costume care mai de care atent alese sa rememoreze vremurile de altadata, domnisoare cochete si domni cu joben si frac, toate s-au derulat intr-un ritm ametitor inca din zorii zilei de sambata.









Nici copii nu au fost uitati drept care, puteai sa-i vezi jucand tot felul de scenete in mijlocul strazii sau stand la coada pentru body painting. Era o adevarata placere sa-i vezi strambandu-se in fel si chip la aplicarea vopselelor care aveau sa-i transforme in personaje de desene animate sau cine stie ce animalute.




La lasarea serii Sinaia a inceput sa rasune a muzica, joc si voie buna. Adunati in parcul Ghica, localnici sau turisti au asistat plini de energie la concertul sustinut de Andrea Balan, ba chiar au dansat impreuna cu ea.




Rand pe rand, au urcat pe scena Play & Win, Pasarea Colibri si Voltaj.
Ritmurile celor de la Play & Win au facut Sinaia sa vibreze, au incins atmosfera pentru ca mai apoi, Pasarea Colibri sa ofere celor prezenti cateva zeci de minute de acorduri ametitoare! Cei aproape 2000 de spectatori fredonau intr-un singur glas melodii precum Miruna, Nu-i nimic, asta e, 2000 de ani, Adio, deci pe curand, Dealul cu dor, Esarfa in dar, Hanul lui Manuc, Tristeti provinciale, Odata am ucis o vrabie, Strada Popa Nan, pentru ca incursiunea magica se se incheie cu Andri Popa.

Mircea Vintila era intr-o forma de zile mari! Alaturi de Mircea Baniciu, Marius Batu si Sorin Voinea au reusit sa tina in priza publicul zeci de minute. A fost un moment cum numai Pasarea Colibri stiu sa realizeze si, faptul ca atatia oameni au dansat si fredonat minute in sir melodiile lor demonestreaza ca epoca Pararii Colibri nu e deloc apusa, ba chiar continua in forta! La mai mare!









Au urmat Voltaj, in incofundabilul stil ce face ca fiecare spectator sa nu mai poata sta in loc! Frenezie mare la Sinaia anul acesta! Voie buna, ridicata la rang de cinste! Seara s-a incheiat cu un impresionant foc de artificii, mai ceva ca in noaptea de Revelion!


Cam asa a aratat Sinaia Forever anul acesta! Iar spiritul veseliei care umbla liber pe strazi vrajind din mers pe petrecareti a demonstrat ca cel putin la Sinaia, romanii stiu sa se distreze chiar si pe timp de criza! Asteptam cu nerabdare editia de anul viitor! Pana atunci, Iatalumea a surprins pe carari pietruite si urcusuri spre cota, cum isi asterne toamna mantia multicolora deasupra Sinaii!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu