Mirajul aurului la Muzeul national al Unirii


In perioada 26 mai – 10 iunie Muzeul National al Unirii, Alba Iulia va gazdui expozitia intitulata “Mirajul aurului”. Vizitatorii vor putea admira in premiera unele dintre cele mai interesante si valoroase piese de aur din tezaurului muzeului.

Astfel, veti putea face o incursiune in trecutul acestui neam cu ajutorul unuia dintre cele mai pretioase metale, prelucrate cu grija si migala, inca din cele mai vechi timpuri, pana astazi. Vor fi expuse obiecte de podoaba realizate inca din Antichitate, bijuterii din aur dacic, vestitii Kosoni , dar si monede europene de secol 19, monede austro-ungare si chiar si medalii. Piesele de rezistenta insa vor fi faimoasele bratari dacice care au batut drum lung de la Bucuresti, pana in inima Ardealului.

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 26 mai, incepand cu ora 12.00. Cu siguranta ca un asemenea eveniment nu are loc in fiecare zi in Alba Iulia si, mai ales pentru ca in aceasta expozitie veti putea vedea o parte din istorie, pusa cap la cap, secol dupa secol, va invitam la aceasta incursiune! Mirajul aurului inca isi foloseste si puterea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu