Expozitie "Atunci si Acum" la Gradina cu artisti!

In perioada 28-29 august, Gradina cu Artisti va gazdui la Palatul Sutu din Capitala, editia de vara. Evenimentul cuprinde ateliere de pictura, hand-made, olarit, fotografie, teatru si muzica.
In cadrul proiectului Gradina cu artisti, atelierul de fotografie va fi sustinut de catre Lucian Vasile si Mihai Manole ce vor prezenta si expozitia intitulata "Atunci si Acum".

Despre proiectul "Atunci si Acum"

Orasele sunt precum niște organisme vii care se nasc și îmbătrânesc, transformându-se de-a lungul timpului. Patrimoniul arhitectural, atât cât a supraviețuit cutremurelor, bombardamentelor, dar mai ales demolărilor comuniste, reprezintă memoria și identitatea unei localități. În jurul sau în interiorul zidurilor s-au desfășurat evenimente uneori comice, alteori dramatice, viețile oamenilor împletindu-se cu existența clădirilor. Toate aceste evenimente s-au reflectat pe fațadele imobilelor, sub presiunea curentelor arhitecturala, ideologiilor, factorilor naturali sau a războaielor.

Având în minte toate cele de mai sus, în februarie 2009 am pornit proiectul AtunciSiAcum, iar după un an și jumătate am reușit să realizăm peste 80 de antiteze din 12 orașe din România. Ideea este relativ simplă: lângă o poză veche alăturăm o poză din prezent realizată dintr-un unghi asemănător, iar apoi căutăm diferențele. Unele case și-au pierdut decorațiuni de pe fațadă, alte imobile au fost sub sau supra-înălțate, unele construcții au fost adăugate corpurilor vechi. Toate aceste detalii fac parte din istoria orașelor în care trăim și a căror identitate încercăm în ultimii 20 de ani să o regăsim.

Daca vreti sa va faceti o idee legata de editia anterioara a Gradinii cu Artisti, click aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu