Sărbătoare în cetatea Unirii!

Ca în fiecare an, Alba Iulia îmbracă odată cu Ziua Naţională a Românilor, strai de sărbătoare. Doar că anul acesta, manifestările pregătite de oficiali vor readuce atmosfera Marii Uniri, dar şi pe cea a vremurilor apuse, printre participanţii de astăzi. Astel, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia pregăteşte o surpriză deosebită celor care îi vor trece pragul de Ziua Naţională a României.

În acest sens, publicul vizitator va fi întâmpinat de peste 20 personaje istorice, de la omul preistoric, dac, legionar roman, cavaler medieval, conte şi contesă, până la un fruntaş politic interbelic participant la Marea Adunare de Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. Dar nici personalităţile istorice româneşti nu vor lipsi, regele Ferdinand I, regina Maria, Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu şi Traian vor fi şi ei prezenţi la muzeul albaiulian.

Alături de aceste personaje, interpretate de angajaţii muzeului, vizitatorii vor mai putea admira expoziţia de bază dar şi nu mai puţin de 4 expoziţii temporare, extrem de spectaculoase: Evoluţia Armelor: din preistorie până în epoca modernă, Salonul Internaţional de Machete- Alba Iulia 2010, Doi exploratori din judeţul Alba: Franz Binder şi Samuel Fenichel şi Camee şi geme din colecţia Muzeului Naţional al Unirii.

Muzeul Naţional al Unirii va fi deschis de la ora 11.00 până la ora 19.00. Intrarea în Sala Unirii va fi liberă.


Aşadar, La Mulţi Ani, România! Vei reuşi să ne înveţi şi anul acesta ce înseamnă să iubeşti româneşte şi, mai ales, ce înseamnă sa îţi preţuieşti înaintaşii! Şi unde altundeva, dacă nu aici, în marea cetate a Marii Uniri! La mulţi ani, România! La mulţi ani, Alba Iulia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu