Noaptea Muzeelor, Nemesis si artefacte dacice la Alba Iulia!

Vrei să afli de la însuşi Traian de ce a jefuit Dacia? Vrei să îţi mărturisească însuşi Mihai Viteazul cum a înfăptuit Unirea Principatelor? Sau poate vrei sa-ţi povestească Avram Iancu despre rănile sale...ori să stai la o şuetă cu Regele Ferdinand şi Regina Maria, rememorând bucuria Marii Uniri? Acum ai ocazia, numai într-o singură noapte pe an, pe 14 mai şi numai la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, unde toate aceste figuri vor prinde viaţă şi te vor purta înapoi în timp, acolo unde fiecare a scris bucata sa de istorie!

Astfel, între orele 21-24, indiferent ce sală a muzeului vei vizita, vei avea ocazia sa afli chiar de la angajaţii muzeului, costumaţi în peste 30 de personaje istorice, cum se scrie şi se preţuieşte istoria la Alba Iulia!

Special cu această ocazie, cele 40 de artefacte dacice, din patrimoniul cultural naţional, confiscate de autorităţile române în luna aprilie, la Orăştie, vor fi expuse în premieră de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia doar de Noaptea Muzeelor. Astfel, obiectele dacice se vor alătura pentru câteva ore statuii lui Nemesis şi basoreliefului care-l înfăţişează pe zeul Marte, descoperite de arheologii muzeului albaiulian în timpul lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Vauban.

Aşadar, la Alba Iulia nu trebuie să mergi doar de Ziua Naţională ca să-ţi aminteşti istoria! Aici, la Alba Iulia, pe 14 mai, istoria vorbeşte de dincolo de timp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu