Rembrandt, van Rijn - două zile!


Numai două zile ne mai despart de întâlnirea memorabilă cu Rembrandt Van Rijn, artistul nepereche al Olandei! La Muzeul Municipal Câmpulung Muscel pregătirile sunt în toi, iar cele 273 de gravuri ale celebrului artist sunt gata să îşi întâmpine vizitatorii, de săptămâna viitoare! 

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără inestimabilul ajutor pe care un alt gravor celebru, Amand Durand l-a conferit artei universale, restaurând şi salvând de la pieire, gravurile lui Rembrandt. Solicitat de curatorul Muzeului Luvru din Paris, Amand Durand a reuşit printr-o tehnică excepţională să transpună gravurile lui Rembrandt, de pe plăcile de cupru, pe hârtie realizată manual. I-au fost necesare nu mai puţin de şase luni pentru a transpune o singură imagine de pe micile plăci de cupru pe care, Rembrandt a adus arta gravurii la apogeu, cu ajutorul unui ac şi a unei simple dăltiţe.

Fără ajutorul de nepreţuit al lui Amand Durand, Rembrand nu ar fi putut să se prezinte lumii, prin lucrările sale deosebite. Drept urmare, vă invităm să îi descoperiţi secretele, să îi apreciaţi munca şi să îi cinstim împreună memoria, la mai bine de 400 de ani de la naşterea sa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu