Iosif, inițiatul din Țara Luanei


Povesteam acum ceva vreme despre traseul pe care l-am avut în urmă cu șase ani în Țara Luanei, cea plină de vestigii medievale și de biserici de piatră. Obiectivul de astăzi este poate cea mai spactaculoasă construcție de acest gen de pe traseul urmat prin pădurile Buzăului. Dar să nu ne grăbim, căci, așa cum v-ați obișnuit, România frumoasă se descoperă pe îndelete.


Între Agatonul Nou și Agatonul Vechi există un drum inițiatic. Ca multe altele de pe curprinsul acestei țări. De ce îi spun așa? Pentru că, dacă ai simțurile ascuțite bine, vei vedea cum pădurile acestea ciudate din munții Buzăului îți vorbesc răspicat. Fiecare frunză tremură în bătaia vântului spunându-ți istoria locului în care a avut privilegiul să crească. Și pietrele de aici nu tac o clipă. Dar ca să le poți desluși glasul trebuie să fii una cu natura de aici. Să-i înțelegi mersul, să-i respecți capriciile, să o slujești cum se cuvine. Nu există loc să nu-ți vorbească în Țara aceasta a Luanei. Nu există potecă pe care să pășești și să-ți imaginezi doar o potecă. Așa e drumul de printre Agatoane. Și drumul acesta te duce, fără să știi cum se scruge timpul, către un perete imens de stâncă netedă.
Citește și restul articolului aici!
Sursa Foto: romaniasphotos.blogspot.com

Dacă vrei o plimbare completă prin Țara Luanei, atunci aruncă un ochi și la celelalte obiective turistice: Bisericuța de la AlunișAgatoanelePiatra Îngăurită,  și Peștera lui Dionisie Torcătorul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu