Acasă la Samuel von Bruckenthal



Una dintre destinațiile favorite ale românilor în ce privește Ardealul este, cu siguranță, Sibiul. Și cum nu mai e cazul să insist ce are acest oraș așa spectaculos de te atrage mereu, mă rezum la a-ți prezenta astăzi un loc din Sibiu pe lângă care, dacă treci grăbit nu vei avea decât de pierdut!


Îți trebuie răbdare să vizitezi Sibiul. Și, pe lângă răbdare, îți trebuie ceea ce se numește curiozitatea turistului. La orice pas ți se deschid privirii străduțe întortocheate ce te transpun fără să vrei, în alte lumi. Dar, dacă vrei cu adevărat să încerci pe pielea ta cum e să sari dintr-o lume în alta la fiecare cinci minute, vizitează Palatul Brukenthal!


Mai întâi de toate trebuie să știi că palatul i-a aparținut lui Samuel von Bruckenthal, guvernator al Transilvaniei, singurul sas de aici care a ajuns la o asemenea funcție și un mare colecționar de carte și artă. A fost ridicat la rangul de baron de către împărăteasca Maria Tereza. A construit palatul care îi poartă numele în 1779, în stil baroc târziu. Colecțiile de artă pe care a reușit să le adune în timp au putut fi admirate de către publicul larg cu trei ani înainte de inaugurarea oficială a Muzeului Luvru din Paris. Palatul a devenit muzeu public în anul 1817 și, de atunci funcționează ca atare.

Galeriile de Artă Contemporană

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu