Carol I al României. Un monarh devotat - Lansare de carte


„Mă întreb, care ar fi fost configuraţia Europei, dacă eu n-aş fi venit în România? Această aserţiune sună ca o trufie (chiar e, n.n.), dar eu sunt convins că destinele popoarelor depind adesea doar de un singur om, care este, în acest caz, unealta lui Dumnezeu”. 

Sunt chiar cuvintele regelui Carol I al României, o personalitate marcantă a istoriei poporului nostru, asupra căreia, autorul, Sorin Liviu Damean s-a aplecat cu adânc respect, considerație și devotament în volumul: "Carol I al României. Un monarh devotat",  a cărui lansare va avea loc la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, în data de 11 mai, începând cu orele 13.oo, în Sala Basarab.

Despre autorul acestui volum care este decanul Facultății de Științe Sociale din Craiova, ar trebui menționat că este Doctor în istorie din anul 2000, iar pasiunea pentru monarhia țării noastre l-a determinat să aleagă drept temă pentru teza de doctorat: „Monarhia constituţională din România. De la instituirea regimului la proclamarea Regatului (1866-1881)”.

Activitatea științifică elaborată de care a dat dovadă în întreaga sa carieră i-a adus și două premii importante: Premiul „A.D. Xenopol” și Premiul „Gh. I. Brătianu” oferite de Societatea de Ştiinţe Istorice. De altfel, Sorin Liviu Damean este autorul a numeroase lucrări științifice, cursuri dar și cărți despre diplomația engleză din România, precum și despre Congresul de Pace de la Berlin.

Despre lucrarea sa, Sorin Liviu Damean afirmă că este un mai vechi proiect, "s-a născut mai greu", ea apărând într-un moment oportun — la împlinirea a 150 de ani de la implicarea dinastiei Hohenzollern-Sigmaringen în destinul României.

Mai multe despre destinul acestui volum, precum și despre Carol I al României puteți afla chiar de la autor, joi, 11 mai, orele 13.00, la Secția de Istorie a Muzeului Municipal.
Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu